• Sediu: Greweln 2, Medias, Romania
  • Showroom: Tarnavei 2, Sighisoara, Romania
Daemus NOLI

Previno mucegaiul, condensu și igrasia cu microventilația!

Microventilatia este o optiune pe care o recomandam tuturor celor care isi cumpara sau detin tamplaria PVC.  Folosind-o vei avea o ventilatie controlata, fara pierderi de caldura a incaperii.

Cum functioneaza microventilatia ?

Manerul ferestrei este specific – exista o pozitie care se deschide la un unghi de 45 grade. Obtii astfel un spatiu cu dimensiunea cuprinsa intre 10 si 13 mm in partea de sus a ferestrei, fiind suficient pentru a asigura o ventilatie adecvata a incaperii.

Diferența de presiune a aerului din interiorul și exteriorul carcasei permite o schimbare lentă, dar eficientă a aerului.  Daca alegeti optiunea de microventilatie, atunci ar trebui sa folositi fitingurile standard Roto cu deschidere biaxica. Ele se aplica doar pe ferestrele dreptunghiulare standard.

Avantajul este ca se monteaza destul de usor. Sistemul nu permite penetrarea ploii si exista o protectie maxima impotriva ruperii atunci cand fereastra se afla in pozitia de microventilatie.

Microventilatia nu poate inlocui o aerisire zilnica obligatorie prin deschiderea totala a ferestrelor, dar daca este folosita in mod adecvat, microventilatia impiedica aparitia mucegaiului, a condensului sau a igrasiei.

Ea ofera totusi pe termen lung un aport suplimentar de aer proaspat, fara a se simti in incapere curentii de aer si fara o schimbare rapida a temperaturii din locuinta.

Microventilatia este o mare oportunitate pentru o ventilație naturala, sigura și eficientă a încăperilor și astfel previne condensarea.