• Sediu: Greweln 2, Medias, Romania
  • Showroom: Tarnavei 2, Sighisoara, Romania

Semne care îți arată că ferestrele tale trebuie înlocuite

Dacă te-ai mutat recent într-o nouă locuință, fie că vorbim despre un apartament în chirie sau propria casă, suntem siguri că vei avea grijă să te uiți cu atenție la fiecare colțișor al respectivului imobil. Însă, un detaliu căruia puține persoane îi acordă importanță este reprezentat de inspecția în amănunt a ferestrelor. Probabil că nu te-ai gândit la acest aspect până acum, dar ferestrele reprezintă una dintre cele mai importante părți ale locuinței tale. De aceea este important să știi să alegi ferestre termoizolante din PVC  de o calitate superioară care îți vor oferi un grad de confort și siguranță mai ridicat și care nu se vor deteriora după o perioadă scurtă de timp. Un lucru este cert. Siguranța funcționării îndelungate a ferestrelor este dată de calitatea acestora, așa că ai grijă de unde le alegi.

În continuare îți vom prezenta cateva semne care indică faptul că ferestrele tale trebuie înlocuite în cel mai scurt timp.

  1. Infiltrații de apă între tocul și cerceveaua ferestrei

Aceasta este una dintre cele mai grave probleme pe care le poți intâmpina dacă ai de mult timp așa numitele „termopane” care nu sunt chiar de cea mai bună calitate. De obicei această problemă se ivește dacă ferestrele sunt vechi și are ca principală cauză deterioararea garniturilor de etanșare ale ferestrei, pană la ruperea acestora, sau probleme de drenaj.  Nerezolvată la timp, această situație poate duce la alte dezavantaje precum scăderea proprietăților de izolație termică ale ferestrei tale, ceea ce favorizează o creștere a consumului de energie al locuinței, precum și scăderea eficienței energetice a locuinței.

  1. Apariția condesului între foile de sticlă ale ferestrei

Dacă observi apariția condensului între foile de sticlă ale ferestrei nu este tocmai o veste bună.

Principalele cauze care duc la apariția condesului între foile de sticlă sunt:

  • Mediul gazos dintre foile de sticlă nu mai este etanș, ca urmare a deteriorării stratului sigilant al pachetului termoizolant sau a microfisurii din sticlă
  • Saturația/lipsa granulelor de silicagel din bagheta distanțier a pachetului termoizolant

Recomandarea în astfel de situații este să înlocuim pachetele termoizolante.

Pentru a îmbunătăți performanțele energetice ale pachetelor termoizolante și implicit ale ferestrelor am optat pentru utilizarea  tehnologiei warm edge. Distanțierii de tip warm edge sunt creați din material termoizolant și formează o punte termică între foile de sticlă, contribuind astfel la îmbunătățirea performanțelor termice ale ferestrei tale.

  1. Apariția curentului de aer rece pe lângă profilul ferestrei

Acest lucru poate surveni din cauza unei probleme apărute la etanșarea ferestrei: garniturile de etanșare s-au deteriorat sau feroneria nu mai funcționează in parametri. În timp poate duce la diminuarea izolației termice a ferestrelor și scăderea gradului de confort din locuință. Dacă observi și tu acest lucru în locuința ta îți recomandăm să schimbi de îndată fereastra respectivă pentru a nu avea bătăi de cap mai târziu.

  1. Apar fisuri în foile de sticlă

Un alt semn care indică faptul că ferestrele trebuie înlocuite este reprezentat de apariția fisurilor și/sau a crăpăturilor în foile de sticlă . Acestea pot apărea în urma mai multor acțiuni printre care: lovire, accidente, dar și condiții meteo nefavorabile (grindină, vânt puternic, zăpezi abundente, furtuni violente) , etc.  Și cum ar spune orice om în această situație “înlocuim termopanul, ce să facem”. Într-adevăr o soluție ar fi să înlocuim pachetul termoizolant, sau pentru a ne îmbunătății confortul, să optăm pentru înlocuirea ferestrei cu una nouă. Dacă vrei ferestre cu adevărat rezistente, care să îți ofere și un nivel de siguranță sporit, îți recomandăm să alegi o fereastră cu profil de aluminiu sau PVC din gama noastră.